Rödbets kaka med frosting
Jag har ett tag varit nyfiken på att göra en
rödbets kaka. Rödbetor e ganska poppis i Polen.
Till jul gör dom bland annat en soppa på rödbetor.
Men jag ville testa att göra en mumsig kakka av dom istället.
så gjorde slag i sakern och min kille fick smaka den.
väldigt mjuk och saftig sa han.
han tyckte frostingen smaka yoghurt ha ha ha
RÖDBETS KAKA MED FROSTING
2 dl mjöl
2 dl socker
2 krm salt
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
2 dl matolja
2 ägg
2 dl rivna rödbetor
1 dl valnötter
1 dl hackad sötmandel
FROSTING:
150 g färsk ost
1 dl florsocker
1/2 dl jordgubbs sylt
några droppar smultronn essence
rosa pastafärg eller röd karamell färg
Smörj och bröa en rund bakform .
Blanda de torra ingredienserna.
Blanda i olja och ägg, och rör tills det blir en jämn smet.
Hacka nötterna. Tillsätt rödbetor och nötter.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen 175 grader
gräddas i ca 40-45 minuter.
Tag ut kakan och låt den svalna något i formen.
Stjälp därefter upp den och låt den kallna under formen.
Blanda ingredienserna till frostingen med en elvisp.
Bred frostingen över den kallnade kakan.
rive sen ev lite choklad över och dekorera med fina pärlor
Fejk frukt godis
Idag har jag gjort fejk frukt.
Onyttig frukt men ack sååååå god.
He he he
* detta e marachmellows som jag
målat med ätbar färg och sen rullat i vit
choklad och sen där efter rullade jag en bit päron
marsipan runt och vissa av dom rulla jag efter det
i färgat och smaksatt socker.
enkelt och sååååå gott.
ser ut som små fruktbiat tycker jag.
eller jag försker få dom att likana det
ha ha ha
det fina fatet kommer från
linneas hem & present
Nougat bollar med lakrits pulver
Jag har idag gjort en massa massa
marknads nougat till min styvpappa, han ÄLSKAR mina
marknads nougat.
han säger de e 10000 g bättre än de man köper
på marknader och det e en mycket trevlig komplimang.
En del av smeten valde jag att göra nåt annerlunda.
närmligen
NOUGAT BOLAR MED LAKRITS PULVER
3 dl mjöl
2 dl florsocker
1/2 dl kakao
1 tsk vanilj socker
1 dl vatten
3 dl socker
70 g margarin
lakrits pulver
1. ta fram en form av något slag (ugnsform, långpanna eller liknande)
och klä den i bakplåtspapper alternativt smöra den.
välj form och storlek efter önskad form på fugden.
2. blanda ihop 3 dl vetemjöl, 2 dl florsocker, ½ dl kakao
och 1 tsk vanillinsocker. det får inte finnas några klumpar,
så sila gärna ned ingredienserna i skålen.
3. ta fram en kastrull och häll i 1 dl vatten, 3 dl socker och 70 g smör.
på med plattan och låt det koka max 2 minuter.
4. tillsätt mjölblandningen och vispa snabbt ihop smeten kraftigt.
5. häll snabbt smeten i formen och ställ i kylen för att stelna.
6. när smeten har kallnat så tar du ut den och rullar bollar
och rullar dom i lakrits pulver.
7. Ställ se i kylen tills det e daxx att hugga in på dom
Mina första decorativa kaker
idag har jag gjort mina första decorativa kakor.
blev inte riktigt som jag ville.
man ska helt klart vänta i mellanåt.
man ska vänta tills kristyren stelnat lite innan man
kör på nästa om man nu inte vill ha en blandning av
färgerna så som jag ville på dessa kakor längst upp
Men var kul.
men tar helt klart tid att göra såna här.
man måste ha tålamod att vänta.
Typiskt eftersom jag lider av troligen världens
sämsta tålamod ha ha
detta e vanilj kakor med melon kristyr