mina första cake balls


Nu har jag testat att göra cake balls.
De första någonsin.
Min kille testa dom och sa:

- jätte runda dammsugare

inte riktigt men smaken påminner faktiskt om det.
min kille och son gilla som iallfall.
Killen min gilla skogsbärs såsen på toppen väldigt mycket

jag andvände DETTA receptet

sen kavla jag ut odense päron marsipan och
rulLa runt bollarna.

sen smälte jag lite vit choklad som jag färga röd
och spritsa på bollarna.

sen hällde jag på lite skogsbärs topping från
kryddhuset och sen lite strössel och sist men inte minst
en liten strössel kula på toppen

TADAM


Shrek cake pop´s


Gjort min allra första cake pop idag
i form av shrek.
kewin min 5 åriga som tyckte den var rå cool.

-mamma nu äter jag upp shreks öra

ha ha ha ha

SHREK CAKE POP´S

300 g choklad

100 g smör

160 g mjöl

3 stora ägg

160 g florsocker

1 tsk. vaniljessece

¼ tsk. bakpulver

smält chokladen i vatten blad.
blanda i margarinet
så det smälter ihop.

sen i med ägg

rör sen i resten av ingridienserna.

180 grader mitt i ugnen ca

18-20 min

************************'

blanda kakansmulat med lite
 
päron/hallon fruktpure 150 g

rulla ovala bollar som ser ut som shreks huvud.
ställ i kylen i en timme så de blir fasta och bra

odense päron marsipan

ta en boll av det och kavla ut till en cirkel
som du sen klär in en bolle i
gör så med alla bollarna.

sen tar du annan marsipan som du färgat
och sätter till detaljer.

sätt de i en pinne och ta lite grön marsipan
och sätt vid pinnens kant så det blir som en hals på shrek.
gör att det håller bättre..

in i kylen ca 20 min


En liten bit kaka


Idag blev det en liten bit kaka till kaffet.
det förtjänade jag nu då jag stått ut med denna mindre
trevliga sommar förkylningen som härjat i mig
i över 3 dagar.
Hoppas banne mig att den gör över snart.
kan iallafall andas lite bättre idag.

Denna kakan e gjort av DETTA recept.
sen toppat med vitchoklad sås från odense
och lite viol strössel från dr oetker

mums


Vit & ljus Choklad kaka


Idag har jag gjort en liten choklad kaka
för jag ville testa silikon formen jag fått från ninasmatköksbutik.
den var super duper bra.
Kakan trilla ur den snabbt och enkelt.
kanon

VIT & LJUS CHOKLAD KAKA

150 g ljus choklad
150 g vit choklad
100 g margarin
2 1/2 dl mjöl
3 ägg
2 1/2 dl florsocker
1 tsk vanilj arom
1/4 tsk bakpulver

Dela chokladen i mindre bitar och smält i en kastrull.
rör så det inte bränn fast i kastrullen.
sen klickar du i smargarinet så de smälter ihop, rör.
sen häller du det i en bunke ihop med resten av ingridienserna

blanda runder så det blir en fin jämn smet.
inga klumpar.

sen tar du fram en form. jag valde denna silikon
fomren jag fått från ninasmat köksbutik.
man behöver inte smöra och bröa den men jag
ville det för att få kul smak på det hela, så bröa med kokos flingor.

Innan vi häller smeten i formen måste vi ju smaka på den.
mums mums mums
gudomligt gott, jag skulle kunnat äta all smet rätt
upp och ner men då blir det ju ingen kaka

När du smakat klart på smeten så häller du den i formen
och sen in i uppvärmda ugnen 180 grader
i mitten i ca 25 min
ta ut och låt svallna lite sen bara att mumsa.
du kan lägga på en glasyr eller frosting om du vill
eller bara äta den precis som den är


Violkakor med mini nonstop & valnötter


Håller på med en liten avslutningsbuffe till min lillasyster
Saras avslutning på sitt jobb.
sen ska hon börja plugga upp lite ämnen på konvux.

gjorde sista sakerna till lilla buffen nu.


VIOLKAKOR MED MINI NONSTOP & VALNÖTTER

4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1, 25 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
några droppar violessense
225 g margarin
mini nonstops
valnötter

blanda alla torra ingrideienser plus essensen.
Klicka i margarinet och nyp ihop allt till en rund boll

sätt ugnen på 200 grader

ställ upp massa små formar

rulla små bollar av degen och lägg i varje form
och tryck till med lill fingret så det blir en liten
grop i varje bolle.

lägg i en mini nonstop i varje och
tryck lätt till en valnött på varje

in i mitten av ugnen ca 10 min

Låt svallan lite så de stelnar till lite



Chokladkaka med kokos,äpplesås & sötmandel


denna kakan gjorde jag till syrran saras buffe
som ska iväg imorgon.

choklad kladdkaka med kokos
som jag sen ringlad lite äpple sås topping över
och som avslutning massa mumsig hackas sötmandel


Kärleks mums i mini pajform


Dagens efterrätt blev kärleks mums i lite
annan tappning.
annan smet än i vanliga receptet och jag gjorde dom
i små 4kantiga paj/cupcake formar

KÄRLEKS MUMS
50 g margarin
1/2 dl mjölk
1 ägg
1 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

vispa ägg och socker vit och poröst.
Smält smöret och blanda i mjölken.
ner i äggsmeten med det.
blanda ner torra ingridienser.

lägg i smörade och brödade formar
in i ugnen 200 grader ca 10 min
ska vara lite kladdiga i mitten.

GLASYREN
50 g smör
3 msk kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker

smält smöret.
häll sen i resten av ingridienserna och
rör till en jämn smet.
Koka upp tills den tjocknat lite.
rör hela tiden så du ej bränner der.

häll över den varma kakan.

toppa med cocos flingor


lakritskakor med körsbärs sylt


Idag gjorde jag småkakor i alla hast för Ninas & David
från Ninasmat köksbutik.
Tänkte att grottor går snabbt att göra.
Så slog det mig, man kanske skulle testa att lägga i
lakritspulver som är från den butiken
Och jag TACKAR gudarna för att den ideen dök upp för det
var banne mig det GOASTE jag någonsin ätit.
detta är nu mina favorit kakor i ALLA katerogier

LAKRITSKAKOR MED KÖRSBÄRS SYLT

4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1, 25 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk lakrits pulver
225 g margarin
körsbärs sylt

blanda alla torra ingrideienser.
Klicka i margarinet och nyp ihop allt till en rund boll

sätt ugnen på 200 grader

ställ upp massa små formar

rulla små bollar av degen och lägg i varje form
och tryck till med lill fingret så det blir en liten
grop i varje bolle.

lägg i lite körsbärs sylt i varje

in i mitten av ugnen ca 10 min

Låt svallan lite så de stelnar till lite

Sen bara mums.
VARNING dom e helt galet galet goda

HÄR hittar ni just det lakrits pulvret jag använde till detta


Choklad muffins med körsbärs glasyr


Var såååååå sugen på nåt chokladigt igår.
nåt som gick snabbt att göra men ändå var ljuvligt gott.
så passar dessa bra.
muffinsen i den e såååå galet galet god


CHOKLAD MUFFINS MED KÖRSBÄRS GLASYR

50 g smör
0.5 dl mjölk
1 st ägg
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

Topping
1 dl crème fraiche
6 msk florsocker
3 msk körsbärssylt
strössel


Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker pösigt.
 Smält smöret och tillsätt mjölken, rör ner i äggsmeten.
Blandra de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
Häll i formar och grädda i mitten av ugnen i cirka 7 minuter, de ska vara kladdiga inuti.
Strö på strössel.
 Blanda crème fraiche med florsocker och sylten.
Klicka röran på de avsvalnande muffinsarma och garnera med strössel


Kewins periko kaka med körsbärs glasyr


Min lilla 5 åriga son har bakat en sockerkaka med
persiko bitar i och sen ett lager
av körsbärs glasyr med strössel som topping.

han e så duktig så

bakandet ligger nog i hans gener

he he he he


Budapestlängd

så nu har vi gjort våran allra första budapestlängd här.
inte direkt så fager.
Marängen e verkligen svår att rulla.
men nästa gång ska vi satsa på att låta smeten vara
tjockare då vi bred ut den på plåtsen.
vi platta ut det för mycket tror jag.
Men vi får se hur det hela smakar sen.

BUDAPESTLÄNGD

Det här behöver du :

6 äggvitor
3dl strösocker
50g marsanpulver
1 tsk violessens
liten kladd pastafärg
100g finhackade mandelspån

Fyllning + garnering :
3 dl vispad grädde
1 burk mandariner
hallon och blåbär
smält choklad


Vispa äggvitorna till ett fast skum ihop med viol essens och färgen.
 Börja tillsätta sockret med ca ½dl i taget och vispa med ca
1min innan du tillsätter mer.
Blanda marsanpulvret med
den finhackade mandlarna och vänd försiktigt ner i smeten.
 Inte vispa.

 häll ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt. bre ut den.
 Grädda marängbottnen i 175 grader ca 20 – 25 minuter.

Låt bottnen svalna på galler med bakplåtspappret kvar.

Vänd sedan försiktigt den upp & ner på ytterliggare ett
bakplåtspapper och lossa försiktigt. Bred sedan på fyllning,
 vipsad grädde, blåbär, hallon och en burk mandariner,
spara några som är hela och fina till garnering.

Rulla ihop, kantskär och garnera


Nutella brownie med citron/lime täcke


Jag och sönerna var såååå sugna på nåt riktigt chokeladigt
så vi gjorde en rejäl brownie kaka som håller sig mjuk och
saftig ett bra tag i kylen. sen pimpa vi till den med lite gele på toppen
eller snor som Kewin sa ha ha


NUTELLA BROWNIe med citron/lime täcke


LAGER NR 1:

100 g margarin

0,75 dl nutella

2 ägg

1 1/2 dl socker

1 1/2 dl mjöl

1/2 dl kakao


LAGER NR 2:

150 g philadelfinaost

2 ägg

0,75 dl nutella


TOPPING:

2 msk lime/citron saft

3 gelatin blad

1 dl socker

2 1/2 dl vatten

grön karamell färg

margarin

ströbröd


Sätt ugnen på 175 grader.

Smält margarinet och låt svallna lite.

Vispa samman margarin, nutella, ägg och socker.

Sikta sedan i kakaon & mjölet.

Vispa till en fin smet.

Häll och bred ut det i en smörad och bröad form.

Nu till lager nr 2. Vispa samman ägg, nutella och p-osten

till fin och klumpfri smet. Den är mycket mer rinnande än

lager nr 1 smeten så ni vet.

Häll lager nr 2 över lager nr 1.

Ställ mitt i ugnen ca 45 min.

Ta u kakan och låt svallna

lägg gelatin bladen i blött ca 5 min.

koka upp socker och 1 dl vatten plus lime/citronsaften.

ta från plattan och häll i resten av vattnet med gelatin bladen.

låt nu svallna.

tar ca 45 min.

Häll det sen på kakan och in i kylen ca 2-3 timmar så gele täcket

stelnar.

Låt svallna helt och skär sen stora eller små mumsbitar


Lyxig kladdkaka


Här kommer mitt recept på en gudomligt god
och lyxig kladdkaka med mycket choklad smak.
denna har vi bjudit på flera gånger och den har blivit
väldigt uppskattad

Lyxig kladdkaka

2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1/2 dl grädde
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
50 g margarin
4 nougat choklad


vispa socker och ägg poröst
i med mjöl, kakao, vaniljsocker och salt
smält margarinet och i med det
hacka 1 1/2 nougat choklad och i med det i smeten
I med grädden.
Rör till en jämn smet

bröa och smöra en form.
I med smeten.

in i ugnen på 175 grader
ca 12-15 min

hacka 2 nougat choklad och lägg bitarna på den varma kakan.
sen bred ut de smälta chokladen så det blir jämt och fint

Låt kakan svalna.

sista delen av chokladen 172 bit hyvlar man med tex en ost
hyvel och lägg bitar på kakan.

decorera med tex stjärn strössel för fin
färg klick


Tosca med bär/vaniljsås

Min kille har tjattat på mig om att han vill ha tosca kaka nu
en halv evighet så idag ställde jag mig och gjorde en för
första gången någonsin. Till det gjorde jag en syrlig bär/vanilj sås

tosca:

100 g margarin
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
2 dl mjöl
1/2 dl mjölk


Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter,
med (Obs: viktigt!) löstagbar kant. Sätt på ugnen på 175 grader

Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägg och socker, gärna med elvisp, till en vit smet. Vispa ner bakpulvret.

Häll på mjöl, mjölk och det smälta smöret och vispa allt till en jämn smet.
(Obs: Om smöret fortfarande är varmt tänk på att du snabbt
måste in med smeten i ugnen eftersom värmen sätter igång bakpulvrets effekt.)

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i
175 grader i 20-25 minuter. Under tiden gör du toscaglasyren.
Börja med den direkt för den måste vara klar inom 25 minuter


glasyr:

100 g mandelspån
100 g margarin
1 dl socker
2 msk mjöl
2 msk grädde


Lägg alla ingredienser till glasyren i en kastrull.
Sätt plattan på svag värme och rör om då och då vartefter smöret smälter.

Höj eventuellt värmen något och rör om under tiden glasyren blir varmare och börjar tjockna.

(Det är viktigt att man håller koll på detta och inte har plattan
på för hög värme för då kommer det bli bränt, så gå inte
ifrån glasyren utan håll koll och rör om i den sakta och
om du märker att det börjar fastna på botten, ta av kastrullen
från plattan och sänk värmen, rör om ordentligt i
kastrullen och ställ tillbaka på plattan efter en stund.)

När det börjar bubbla lite i toscasmeten så låt det komma
lite bubblor under 1-2 minuter under sakta omrörning och sedan är toscasmeten klar.

Förhoppningsvis har nu kakan varit inne i ugnen mellan 20-25 minuter,
men om det är tid kvar så sänk plattan till det lägsta,
(tag ev bort kastrullen en stund) och sluta inte att röra
om och hålla koll på toscaglasyren så den inte bränns vid.

Tag ut toscakakan från ugnen och bred på glasyren.
Flytta upp ugnsgallret ett steg och ställ in toscakakan
(i mitten av ugnen) och grädda ytterligare 20 minuter
eller tills toscakakan har fått vacker gyllengul färg.

Ta ut kakan och låt den svalna några minuter.
Lossa därefter kakan från formen och lägg den på galler.
Låt kakan svalna med toscaglasyren upp och lägg
gärna formen ovanpå och/eller en bakhandduk

syrlig sås:

grapefrukt saft
maizerna vanilj pulver
vatten
potatismjöl
röd karamelllfärg

lägg allt i en kastrull och värm upp.
låt det inte koka för mycket.
låt det halv tjockna.
låt svallna och häll sen över en bit kak


Påsk grottor


dessa tillkom av en slump då jag och sönerna lekte i köket.
det e helt vanlig mördeg
med lemoncurd i och sen har vi
gjort ett rutmönster av vaniljkräm och strött på lite metallic strössel.

lätt, roligt och väldigt gott


Kewins hallongrottor

Kewin har gjort degen. och rullar dom nu och
lägger de i sina formar.

KEWINS HALLONGROTTOR

4 dl vetemjöl

1 dl socker

1 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

200 g mjukt smör

1 tsk kanel

Blanda alla ingredienser i en bunke. .
Låt degen vila ca 15 min i kylen.
ta ut den och ta sen en liten klump och
rulla den till en bolle och lägg i sin form

sen gör den en fördjupning i varje bolle
tex med ett finger, en tumme eller baksidan av en slev.
sen e det bara att fylla dom med hallon sylt eller
annan sylt som man gillar.
sen in med dom i mitten av ugnen 175 gradera i ca 15 min

ta ut dom och låt de svallna helt.
medans du väntar på det tar du lite marsipan av olika
färger och gör lite löv och blommor
som du sedan lägger på dom.

tadam EXTRA fina hallongrottor


Kladdkaka med kinder maxi


Ohhh visste e kladdkaka såååå gudomligt gott.
med en massa vaniljgrädde till.
Så jag och minstingen ställde oss och gjorde en så vi
kunde mumsa på till kvällens..


KLADDKAKA MED KINDER MAXI

2 ägg
2 1/2 dl socker
130 g margarin
2 dl vetemjöl
1/2 dl mackade nötter
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
3 kinder maxi choklad

Vispa socker och ägg poröst.
Smält smöret och häll i och låt det ligga lite där i så
att sockret smälter lite.
sen rör du igen.
Sen i med resten av ingridienserna förutom chokladet..
söra och bröa en form.
i med smeten, in i ugnen på 150 grader i ca 30 min.

Ta ut kakan och låt svallna lite gran bara.
Sen mosar du kinder maxin över kakan,,
så det små smälter.

sen bara njuta


Snabba rocky roads mums

Jag har stor utrensing här hemma.
försöker organisera lite i alla mina skåp i köket
så jag lättare hittar saker.
hittade massa choklad, marchmellows och nötter.
aha tänkte jag jag gör snabbgjorda rocky roads mums.

marabous choklad
vit choklad
grädde
nöt-fruktblandning
marchmellows

lägg marchmellowsen och nötterna i en skål.
smält marabou chokladen med lite grädde och häll den sen i
skålen och rör runt.
Häll sen blandningen i en smörad form
och in i kylen till det stelnat.

Då den stelnat så smälter du den vita chokladen
med lite grädde.
Häll den sen i din decopenna och lek fram ett mönster eller
bara gör ränder.
fritt val.

in i kylen sen tills det med stelnat
sen e det bara att skära upp bitar.
förvara detta sen i kylen annars smälter det lätt


marknads nougat recept

marknads nougat det e min favorit.
men tyvärr har jag tyckt att de på senaste åren
slarvat då de som säljer det gör dom.
de e torra, luktar spya eller smakar inget alls.

Men man kan sååååå enkelt göra det själv
och de blir mjuka och syndigt goda


MARKNADS NOUGAT

3 dl mjöl

2 dl florsocker

1/2 dl kakao

1 tsk vanilj socker

1 dl vatten

3 dl socker

70 g margarin


1. ta fram en form av något slag (ugnsform, långpanna eller liknande)
och klä den i bakplåtspapper alternativt smöra den.
välj form och storlek efter önskad form på fugden.


2. blanda ihop 3 dl vetemjöl, 2 dl florsocker, ½ dl kakao
och 1 tsk vanillinsocker. det får inte finnas några klumpar,
så sila gärna ned ingredienserna i skålen.


3. ta fram en kastrull och häll i 1 dl vatten, 3 dl socker och 70 g smör.
på med plattan och låt det koka max 2 minuter.


4. tillsätt mjölblandningen och vispa snabbt ihop smeten kraftigt.


5. häll snabbt smeten i formen och ställ i kylen för att stelna.
när smeten har kallnat och stelnat skär du ut valfritt stora rutor.
låt torka till lite och förvara sedan i kylskåpet tills det är dags att börja mumsa


Körsbärs sockerkaka med frosting

Jag och Lillen var på torget igår och där sålde de färska fina
österlen körbär för 30 kr för 1/2 kg.
Så det köpte vi.
Sen skulle vi till mina svärföräldrar idag och då måste man ju ha något
med sig att bjuda på så jag valde att baka en kösrbärs sockerkaka
med vanilj frosting på.

Den underbara formen kommer från kalasform


KÖRSBÄRS SOCKERKAKA MED FROSTING

2 ägg

1 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

40 g margarin

1/2 dl fet mjölk

1 1/2 dl vetemjöl

2 msk kakao

1 1/2 dl urkärnade körsbär


Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.

Tillsätt vaniljsocker, kakao och bakpulver. Vispa ihop med elvisp.

Tillsätt vetemjölet och kör försiktigt med elvispen.

Smält margarinet , häll i mjölk och låt koka upp.

Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet.

Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och tryck ner de urkärnade körsbären.
sen ställ direkt in den i ugnen.

Det är viktigt att man är snabb eftersom värmen gör att bakpulvrets effekt startas.

Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 40 minuter


FROSTING:

75 g philadephia ost

35 g margarin

1 1/4 dl florsocker

3 krm vaniljsocker


blanda allt fluffigt med elvisp.

bre det sen på mitten av tårtan eller rättare

sagt där du sen vill ha körsbären och marsipan deco


Brownie med krusbärs frosting

Fick igår mina 4 essecer och jag hade en ide
om vad jag skulle göra först med dom.
En väldigt chokladig brownie med krusbärs frosting
och vit smält choklad.
La sen till lite goda platta persikor som jag köpte på netto.

Vart riktigt mumsigt kan jag lova.
Det tyckte sönerna mina oxå


BROWNIE MED KRUSBÄRS FROSTING

300 g block choklad

200 g smör

4 ägg

2 dl strösocker

3½ dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt


Frostingen

120 g rumsvarmt smör

lite krusbärs essence

2 1/2 dl florsocker

3 msk grädde

grön karamellfärg

100 g vit blockchoklad

4 msk smör


Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad tillsammans försiktigt i en kastrull.

Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner chokladsmeten och tillsätt mjöl, vanlijsocker och salt.
Häll chokladsmeten i en form som du smörat & bröat som är ca 20x30 cm.

Grädda kakan mitt i ugnen ca 20-25 min.

Låt den svalna på köksbänken ca 30 min och ställ den sedan i kylen minst 2 timmar.

Lägg rumsvarmt smör, krusbärs essensen, florsocker och
grädde i en skål och vispa det fint med en elvisp.
Tillsätt lite grön karamell ärg och vispa ordentligt.
Smaka av så att smaken av krusbär är lagom.

Bred frostingen på den kalla kakan.
Smält den vita chokladen tillsammans med 4 msk smör i en kastrull.
ha koll så det ej bränns fast eller blir gryningt.
Droppa sen chokladen över kakan.

pudra över lite florsocker och decorera ev
med lite choklad böner som jag gjort och lite platta
persikor.


Black and white-macarons

Macarons e verkligen en konst-art att lyckas med så
det både smakar gott och ser bra ut.
Idag lyckades jag dock bara med det ena.
Det smakade oerhört, syndigt gott kan jag lova.
dock var det inte super vackra.
men övning ger färdighet och det e faktiskt bara 2 g i hela mitt
liv som jag ger mig på att göra macarons.

Jag hade hjälp av ett toppen bra macarons set från
hus-modern som gjorde det hela 100 g lättare.
perfekt set för oss som vill göra macarons men inte
e super hej på det eller för er som kan konsten redan men
vill ha praktiska redskap
89 kr kostar det bara just nu
HÄR hittar ni det


BLACK & WHITE MACARONS

4 st äggvitor
0.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
150 g malen sötmandel
4 dl florsocker

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.

Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.

Blanda försiktigt ner malen mandel, vaniljsocker och florsocker.

Spritsa ut smeten till klickar stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper.

Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.

Eller slå plåten lite lätt i bordet.
Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter,
de skall vara lite mjuka i mitten.

Dra bort bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna


100 g mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
lakrits pulver erfter egen smak

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

Vispa ner äggulan.

Smaksätt med lakrits pulver efter smak.
jag hade söt lakrits i dessa


Biscotti blandning

Gjorde idag en burk med biscotti som
jag ske ge bort.
Perfekt ge bort present eftersom de håller
sig så länge

Detta e en biscotti blandning. olika
biscotti med olika smaker.

* lakrits
*krusbär
*lavendel
*smultron
*melon

Får hoppas att han som ska få det blir glad för dom

Recept på biscotti hittar ni på de länkarna ovanför

Med detta deltar jag i månadens söt
sak hos söta saker där månadens
tema är lättlagat.
detta e lätt lagat och så super fint

vem skulle inte bli glad av en burk biscotti?


Biscotti-box

Perfekt ge-bort-present e en ask som
man helt enkelt lägger ett fint silkes papper i valfri
färg i och sen men massa mumsiga biscotti.
i denna har jag lagt ner 2 olika som jag
har gjort igår

lakrits biscotti
lavendel biscotti

sen skrev jag på framsidan vad det är
och vad det är gott till

Kanon present..


Lakrits biscotti

Passa på då jag ändå höll på att baka för fulla muggar
här att göra lite andra biscotti oxå.
nämligen lakrits biscotti.
perfekt ge-bort-present som man lägger i fin ask, påse
eller en burk.


LAKRITS BISCOTTI

120 g sötmandel
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 tsk lakrits pulver
110 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 st ägg
1 st äggvita,att pensla med

Värm ugnen till 175°
Mal häften av mandeln, grovhacka resten och blanda
båda delar med mjöl, bakpulver och lakrits pulver.

Rör smör och socker poröst
Arbeta ner mandeln och ägget.
Dela degen i tre delar, rulla dem till 30 cm längder.
Lägg på smord plåt, platta till, pensla med äggvita och grädda mitt i ugnen i ca 20 min.

Ta ut plåten, sänk värmen till 100°.
Skär längderna i bitar och torka skorporna med luckan på glänt i minst 30 min

 


Lavendel biscotti

Jag har i år haft turen att få plocka en hel del
lavendel både hos mina svärföräldrar och
min styvfarmor.
Plockade hos mina svärföräldrar för några dagar sen.
så de gjorde jag lite goda lavendel biscotti som
e super gott till röd vin för er som gillar röd vin.
dock dricker jag inte själv det, dricker sällan sällan
nåt alkohol haltigt själv.

LAVENDEL BISCOTTI

120 g sötmandel
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk lavendelblommor,torkade
110 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 st ägg
1 st äggvita,att pensla med

Värm ugnen till 175°
Mal häften av mandeln, grovhacka resten och blanda
båda delar med mjöl, bakpulver och lavendelblommor.

Rör smör och socker poröst
Arbeta ner mandeln och ägget.
Dela degen i tre delar, rulla dem till 30 cm längder.
Lägg på smord plåt, platta till, pensla med äggvita och grädda mitt i ugnen i ca 20 min.

Ta ut plåten, sänk värmen till 100°.
Skär längderna i bitar och torka skorporna med luckan på glänt i minst 30 min


Choklad drömmar

Min kille Tobbe e galen i choklad kakor med hela
choklad bitar i.
Attans tjattande om dessa kakor.
Så jag och Kewin satte igång och baka våran egen combo
av denna kakan med extra mycket choklad bitar i.

CHOKLAD DRÖMMAR

200 g margarin
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
0,5 tsk hjortronsalt
1 tsk kanel
1 tsk farinsocker
5 dl mjöl
200 g choklad

Blanda alla ingridienser i en skål och blanda
ihop det.
Lukta inte för mycket på hjortronsaltet för det
luktar INTE gott kan jag lova ha ha ha.
grov hacka chokladen.
I med den.
Sen tar du lite av degen och rullar den och plattar sedan ut den
och lägger på bakplåts papper.
in i ugnen på 175 g ca 10 min.

låt svallna lite innan du äter dom.
förvaras i tex en plåtburk
 
Min lilla son kewin 5 år hjälper till