Körsbärs sockerkaka med frosting

Jag och Lillen var på torget igår och där sålde de färska fina
österlen körbär för 30 kr för 1/2 kg.
Så det köpte vi.
Sen skulle vi till mina svärföräldrar idag och då måste man ju ha något
med sig att bjuda på så jag valde att baka en kösrbärs sockerkaka
med vanilj frosting på.

Den underbara formen kommer från kalasform


KÖRSBÄRS SOCKERKAKA MED FROSTING

2 ägg

1 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

40 g margarin

1/2 dl fet mjölk

1 1/2 dl vetemjöl

2 msk kakao

1 1/2 dl urkärnade körsbär


Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.

Tillsätt vaniljsocker, kakao och bakpulver. Vispa ihop med elvisp.

Tillsätt vetemjölet och kör försiktigt med elvispen.

Smält margarinet , häll i mjölk och låt koka upp.

Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet.

Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och tryck ner de urkärnade körsbären.
sen ställ direkt in den i ugnen.

Det är viktigt att man är snabb eftersom värmen gör att bakpulvrets effekt startas.

Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 40 minuter


FROSTING:

75 g philadephia ost

35 g margarin

1 1/4 dl florsocker

3 krm vaniljsocker


blanda allt fluffigt med elvisp.

bre det sen på mitten av tårtan eller rättare

sagt där du sen vill ha körsbären och marsipan deco


Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0