Körsbärs sockerkaka med frosting
Jag och Lillen var på torget igår och där sålde de färska fina
österlen körbär för 30 kr för 1/2 kg.
Så det köpte vi.
Sen skulle vi till mina svärföräldrar idag och då måste man ju ha något
med sig att bjuda på så jag valde att baka en kösrbärs sockerkaka
med vanilj frosting på.
Den underbara formen kommer från kalasform
KÖRSBÄRS SOCKERKAKA MED FROSTING
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
40 g margarin
1/2 dl fet mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 1/2 dl urkärnade körsbär
Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
Tillsätt vaniljsocker, kakao och bakpulver. Vispa ihop med elvisp.
Tillsätt vetemjölet och kör försiktigt med elvispen.
Smält margarinet , häll i mjölk och låt koka upp.
Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet.
Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och tryck ner de urkärnade körsbären.
sen ställ direkt in den i ugnen.
Det är viktigt att man är snabb eftersom värmen gör att bakpulvrets effekt startas.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 40 minuter
FROSTING:
75 g philadephia ost
35 g margarin
1 1/4 dl florsocker
3 krm vaniljsocker
blanda allt fluffigt med elvisp.
bre det sen på mitten av tårtan eller rättare
sagt där du sen vill ha körsbären och marsipan deco