Budapestlängd

så nu har vi gjort våran allra första budapestlängd här.
inte direkt så fager.
Marängen e verkligen svår att rulla.
men nästa gång ska vi satsa på att låta smeten vara
tjockare då vi bred ut den på plåtsen.
vi platta ut det för mycket tror jag.
Men vi får se hur det hela smakar sen.

BUDAPESTLÄNGD

Det här behöver du :

6 äggvitor
3dl strösocker
50g marsanpulver
1 tsk violessens
liten kladd pastafärg
100g finhackade mandelspån

Fyllning + garnering :
3 dl vispad grädde
1 burk mandariner
hallon och blåbär
smält choklad


Vispa äggvitorna till ett fast skum ihop med viol essens och färgen.
 Börja tillsätta sockret med ca ½dl i taget och vispa med ca
1min innan du tillsätter mer.
Blanda marsanpulvret med
den finhackade mandlarna och vänd försiktigt ner i smeten.
 Inte vispa.

 häll ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt. bre ut den.
 Grädda marängbottnen i 175 grader ca 20 – 25 minuter.

Låt bottnen svalna på galler med bakplåtspappret kvar.

Vänd sedan försiktigt den upp & ner på ytterliggare ett
bakplåtspapper och lossa försiktigt. Bred sedan på fyllning,
 vipsad grädde, blåbär, hallon och en burk mandariner,
spara några som är hela och fina till garnering.

Rulla ihop, kantskär och garnera


Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0